• Zapraszamy serdecznie!
    Zapraszamy serdecznie!

    Poniedziałek - Niedziela od 10:00 do 19:00

    Sędki 1A

  • Catering Dietetyczny
    Catering Dietetyczny

    Zapraszamy do nowootwartej kuchni dietetycznej!

Nasze jadłospisy komponowane są w oparciu o produkty sezonowe. Dokładamy wszelkich starań by były urozmaicone. Dbamy zarówno o wartość odżywczą diety, jak i o walory smakowe, ponieważ dobrze wiemy, że najskuteczniejszą dietą jest ta, która nie jest smutnym wyrzeczeniem, a nową pasjonującą podróżą smaków i zapachów. Dobór makro i mikroskładników jest zgodny z polskimi normami IŻŻ oraz zaleceniami Polskiego Towarzystwa Dietetyki. Codzienne menu wraz z opisem alergenów występujących w posiłku oraz sposobem konsumpcji dołączane jest do pakietu.

 

 Przykładowe menu

 

 

Śniadanie: Domowa szynka pieczona, serek paprykowy, chleb żytni ze słonecznikiem, warzywa
II śniadanie: Galaretka mango-mięta-truskawka
Obiad: Roladki z drobiowe w bakłażanie, sos pomidorowy, kasza jęczmienna, surówka z czerwonej kapusty
Podwieczorek: Chłodnik ogórkowy
Kolacja: Lekka sałatka wielowarzywna, chrupkie pieczywko razowe



Śniadanie: Pomarańczowa jaglanka z bakaliami
II śniadanie: Sałatka melonowa z fetą
Obiad: Pieczona pierś z indyka z sosem bazyliowym, ryż brązowy, surówka z selera
Podwieczorek: Batonik muesli
Kolacja: Makaron razowy z tuńczykiem i warzywami



Śniadanie: Placuszki dyniowe z salsą meksykańską
II śniadanie: Serek twarogowy z brzoskwiniami
Obiad: Wegetariańska fasolka po bretońsku, kopytka pełnoziarniste

Podwieczorek: Sałatka z cykorii, pomarańczy i granatu z olejem lnianym i orzechami
Kolacja: Razowa bułeczka, serek wiejski z warzywami


 

Śniadanie: Domowa granola bananowa z jogurtem naturalnym

II śniadanie: Lekki kapuśniaczek z razowym pieczywem

Obiad: Potrawka z indyka z zielonym groszkiem, kasza jaglana

Podwieczorek: Zapiekane owoce lata pod owsianą kruszonką

Kolacja: Papryka faszerowana kaszą gryczaną z warzywami i fetą


 

Śniadanie: Naleśniki gryczane ze szpinakiem, salsą paprykową i warzywami

II śniadanie: Kubek owoców egzotycznych

Obiad: Pieczony łosoś, puree brokułowe, gotowana marchewka z tymiankiem

Podwieczorek: Sałatka z ciecierzycą i suszonym pomidorem

Kolacja: Gulasz z kalafiora

 

Galeria potraw: